Forums


PELERINAJE - DUHOVNICESTI :: Forums :: Pelerinaje : Ucraina,Crimeea ,Rusia,Serbia,Muntenegru,Israel,Grecia
<< Previous thread | Next thread >>   

PELERINAJ GRECIA

Author Post
MiroslavPetras
Thu Aug 22 2013, 05:16PM
admin

Joined: Sun Mar 22 2009, 07:38PM
Posts: 169

PELERINAJ GRECIA-INSULA CORFU - SFANTUL IERARH SPIRIDON

INSULA CORFU,TESALONIC, KALAMBACA,MANASTIREA RILA !



Date contact e-mail : office@pelerinaje-duhovnicesti.ro


Ziua1
Plecare din Constanta orele 6.00 . pe ruta: Plevna - Sofia - Sosire la Tesalonic pe seara,cazare Xanti.

Ziua 2
Vizitam cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic. Catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel nou,biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama,Biserica Sf.Teodora din Thesalonic,cu sfintele moaste ale Sf.Teodora si ale Sf.Cuvios David-Stalpnicul(cel care a locuit timp de un an de zile intr-un migdal),Turnul Alb.Cazare Larisa

Ziua3
Mic dejun;Plecare spre Kalambaka,cu oprire pe valea Tembi la pestera unde s-a nevoit Sf.Mc.Paraschevi ocrotitoarea si vindecatoarea celor cu problem oculare.Sosire in Kalambaka moment in care vom urca pe stancile Meteorelor si vom vizita Complexul Monastic Meteora si anume principalele manastiri:Marea Meteora,Varlaam,Sf Stefan.Cazare Kalambaka.

Ziua 4
Mic dejun. Plecare spre Igoumenitsa,pe un traseu montan foarte frumos(aici intalnim o autostrada care traverseaza muntii si este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase autostrazi din Europa),apoi trecere cu ferry-baot-ul in insula Corfu,unde vizitam catedrala Sfantul Spiridon,tot aici,langa racla sfintelor sale moaste intregi,se va citi acatistul sfantului si se vor face rugaciuni de dezlegare a pacatelor si a neputintelor noastre.Ulterior vom merge si in catedrala mitropolitana din insula Corfu,loc unde se afla sfintele moaste ale Sfintei Teodora Imparateasa .Cazare Corfu.
Ziua 5- .Mic dejun.Parasim insula Corfu si ne vom deplasa pe ruta Igoumenitza-Ioanina-Thesalonic-Sidirokastro,cu oprire la frumoasa manastire a Sf.Ioan Telogul si a Sf.Arsenie Capadocianul,de la Souroti loc unde se afla mormantul Cuviosului Paisie Aghioritul.Cazare Sidirokastro.

Ziua6
Mic dejun.Plecare spre Manastirea Rila , aflata intr-un superb cadru montan la o altitudine de 1100 metri. Se viziteaza Manastirea , cu moastele Sfantului Ioan de Rila - cunoscut ca ocrotitor al poporului bulgar si unul dintre cei mai reprezentativi sfinti ai Bisericii Ortodoxe Bulgare. Cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, Manastirea Rila este considerata a fi unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si de arhitectura din Sudul Europei, fiind inclusa in patrimonial mondial UNESCO .Se ajunge pe seara in Constanta.




Servicii asigurate :

- 5 nopti de cazare in hoteluri 3*
- Preot ghid insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat


Servicii neincluse :
- intrarea la Marea Meteora,Varlaam si Sf.Stefan(3 euro)
-taxele pentru ferry-boat pentru Insula Corfu tur si retur (40euro/pers)-obligatorii

Conditii de inscriere:
-copie de buletin si 50% avans

PELERINAJ
SFANTUL MUNTE ATHOS !
MANASTIREA SFANTULUI IOAN DE RILA-TESALONIC-MUNTELE ATHOS





Ziua1
Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Burgas-Ormenio-Ouranopolis.Cazare Ouranopolis.
Ziua 2
Dis-de-dimineata se merge la biroul de pelerinaje din Ouranopolis pentru ridicarea vizelor si a biletelor pentru ferry-boat dupa care la ora 09:45 se va face imbarcarea spre Sfantul Munte Athos.Ajunsi aici,programul va incepe cu vizitarea manastirilor:Dochiariu(aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Grabnic-Ascultatoare,Fantana Sfintului Arhanghel Mihail etc),Xenofont(aici se afla Icoana facatoare de minuni a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe),Sfantul Pantelimon(este una dintre cele mai mari manastire din Sfantul Munte si adaposteste Icoana Facatoare de minuni a Sfantului Mare Mucenic Pantelimon iar ca sfinte moaste avem:ale Sfantului Apostol si Evanghelist Luca,Capul Sfantului Siluan Atonitul,ale Sfantului Vasile cel Mare,Sfantului Ioan Gura de Aur Sfantului Grigorie Teologul etc),Constamonitu(aici se afla o parte din Lemnul Sfintei Cruci,moastele Sfantului Apostol Andrei,Sfantul Haralambie etc.),Prodromu(manastire romaneasca unde se afla moastele Sfantului Ioan Botezatorul,Sfantul Apostol Matei,Ale Sfintilor Doctori Fara de Arginti Cosma si Damian etc..Cazare si masa Manastirea Prodromu.
Ziua 3
Mic dejunPlecare spre Manastirea Marea Lavra(ctitorie a Sfantului Atanasie Atonitul loc unde,se afla mormantul sau, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Cucuzelissa si foarte multe sfinte moaste),apoi se vor vizita manastirile:Iviru(aici putem gasi renumita Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Portarita si peste 250 de sfinte moaste),Pantocrator(aici se afla Vestita Icoana Facatoare de Minuni a Prea Sfintei Fecioare-Gherontissa si multe sfinte Moaste),Stavronichita(aici intalnim Icoana Facatoare de Minuni a Sfantului Ierarh Nicolae),Schitul Sfantului Ilie (ctitorie ruseasca unde se poate viziona una dintre cele mai mari si mai frumoase catapetesme, aceasta avand in componenta ei aprox.2000 kg de aur),Cutlumus (aici avem moastele Sfantului Haralambie,a Sfintei Ana etc.)apoi vom merge in capitala Sfantului Munte,Karyes loc unde se afla catedrala Protaton(aici ne putem inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii lui Dumnezeu-Axionita).De aici se pleaca catre Manastirea Vatopedu(una dintre cele mai mari manastiri si care detine sapte Icoane Facatoare de Minuni a Maicii Domnului si multe sfinte moaste dintre carctitorie a Sfantului Atanasie Atonitul loc unde,se afla mormantul sau, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Cucuzelissa si foarte multe sfinte moaste),apoi se vor vizita manastirile:Iviru(aici putem gasi renumita Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Portarita si peste 250 de sfinte moasteaici se afla Vestita Icoana Facatoare de Minuni a Prea Sfintei Fecioare-Gherontissa si multe sfinte Moasteaici intalnim Icoana Facatoare de Minuni a Sfantului Ierarh Nicolaectitorie ruseasca unde se poate viziona una dintre cele mai mari si mai frumoase catapetesme, aceasta avand in componenta ei aprox.2000 kg de auraici avem moastele Sfantului Haralambie,a Sfintei Ana etcaici ne putem inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii lui Dumnezeu-Axionita(una dintre cele mai mari manastiri si care detine sapte Icoane Facatoare de Minuni a Maicii Domnului si multe sfinte moaste dintre care amintim:capul Sfantului Ioan Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita,capul Sfatului Grigorie Teologul,Trestia Mantuitorului si c ea mai de prêt comoara a manastirii si a intregului Sfant Munte Braul Maicii Domnului).Plecare spre Schitul romanesc Lacu unde avem cina si cazare.
Ziua 4
.Mic dejun.Ne vom indrepta spre manastirile:Caracalu(ctitorie a domnitorului Petru Rares unde avem ca sfinte moaste:capul Sfantului Apostol Vartolomeu,Sfantului Ioan cel Milostiv si o parte din Lemnul Sfaintei Cruci),Filoteu(aici ne putem inchina Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului-Dulcea Sarutare),in functie de formalitati putem vizita si c ea mai spectaculoasa manastire Simonos-Petras (in acest loc se afla mana dreapta a Sfintei Maria Magdalena care este tot timpul calda si vie),mai putem vizita sic ea mai mare Manastire a Sfantului Munte Athos Schitul Sfantului Apostol Andrei(ctitorie ruseasca dar care apartine acum de manastirea Vatopedu).Dupa-amiaza ne indreptam spre portul Sfantului Munte Dafni,de unde ne imbarcam pe vassi iesim din sfantul munte .Cazare Ouranopolis.
Ziua 5
Ne deplasam spre cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Tesalonic,loc unde vom vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie,biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia si din lume,cu hramul Sf. Gheorghe,biserica Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile cel nou,biserica Sf.Pantelimon,Turnul Alb.Cazare Sidirokastro(sau in zona).
Ziua 6
.Plecam spre Romania pe ruta Kulata-Sofia-Veliko Tarnovo-Varna-Constanta,cu oprire la cea mai mare manastire din Bulgaria- Sfantul Ioan de Rila.

Servicii asigurate :

- 5nopti de cazare ,dupa cum urmeaza : 2 nopti de cazare in hotel de 3* in Ouranopolis( fara mic dejun) , 2 nopti de cazare la manastirile romanesti Prodromu si Lacu,1 noapte zona de granita Sidirokastro

- Microbuz sau minicar modern , cu instalatie aer conditionat
-Taxa de viza(25 euro)
-Transport pe plan local(90 euro)
Servicii neincluse
-taxele pentru ferry-boat (15euro)-obligatorii


Date contact e-mail : office@pelerinaje-duhovnicesti.ro







[ Edited Sun Feb 22 2015, 06:50PM ]
Back to top
MiroslavPetras
Mon Feb 24 2014, 02:36PM

Joined: Sun Mar 22 2009, 07:38PM
Posts: 169
DOAMNE IISUSE HRISTOSE FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-NE PE NOI !
Back to top
Moderators: admin, MiroslavPetras

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System